1986.

 

 

Mary-Kate és Ashley Fuller Olsen, másnéven a Trencoat (ballonkabát) ikrek 1986. június 13-án pénteken jöttek a világra, Sherman Oaks-ban. Nemtudom ki mit gondol, de sztem ez a péntek 13-a nem is olyan rossz nap, mert na lányok nemcsak hogy szépek és tehetségesek, a szüleiknek rengeteg pénzt hoznak haza a családi kasszába. Ráadásul még az ikrek jegyében is születtek. Nem rossz mi??

 

 

Sokan egypetéjünek hiszik őket, ám ez nem igaz!!! A kétpetéjű ikrek között csak annyi rokonság van, mint egy átlagos testvérpár között. Az is furcsa, hogy a kétpetéjű ikrek nem is szoktak hasonlítani egymásra, de amint itt is látszik, ez az ő esetükben nem így van. A különbség csak belül van. Ashley aki jobb kezes imád táncolni és vásárolni, míg a bal kezes Mary-Kate inkább a lovakhoz és a természethez vonzódik.

 

 

Nem ők vannak egyedül az Olsen családban, mivel ott van a húguk Lizzie aki olyan híres akar lenni mint nővérei, és bátyjuk Trent Olsen is. Sajna a szülők 1995-ben elváltak, az apuka David elvett egy McKenzie Taylor nevű hölgyet, így a csajszik nagy örömére nyakukba szakadt még két féltesó is. Akislány Taylor, a kisfiú pedig Jake. Meg kell hagyni, hogy jó nagy család lettek így. A szülők, Jarnie és David tovább figyelték és támogatták a kislányok munkáját.

 

 

A híres tinik karrierje úgy 6 hónaposan kezdődött, amikoris elvitte őket egy reklámkampány castingjára. Persze rögtön megkapták a szerepet. Utána 9 hónaposan jött a Full House azaz a Bír-Lak meghallgatása. Mondanom se kell mi történt ez után. A kékszemű copfos kislányok megtetszettek a rendezőbácsinak. Elejinte csak Mary-Kate szerepelt a nagysikerű sorozatban, mivel Ashley mindig elsírta magát,majd később ő is belebújhatott a kis Michelle Tanner Szerepébe. Így felváltva játszották a kislányt.         

 

 

 

                                                                  1991.

 

 

1991-ben elkészült az első videójuk, az Our First Video, és CD-jük is jelent meg, ami  a Brother For Sale és az I am The Cute One címet kapta. Ekkor készült el az Irány a nagyi! (To grandmother house we go!) is, az első másfél órás filmjük, amelyben még csak 5 éves korukat taposó aranyos kislányok szerepét töltötték be. Még ebben az évben David szerzett nekik egy menedzsert, és segítséget kért az egyik barátjától, Robert Thorm-tól. Ez a barátság segített abban is, hogy a lányoknak saját produkciós irodájuk legyen, a Dualstar Entertainment Group.

 

 

 

 

                                                                  1993.

 

 

1993-ban kezdték el detektívsorozatukat, a The adventures of Mary-Kate and Ashley-t. Ebben az évben Halloweenkor egy újabb filmmel álltak elő, a Két tojás 100 bajt csinál (Double, double toil and trouble)-lal. Ekkor még nem is sejtették, hogy pár év múlva ünnepelt sztárok lesznek.

 

 

 

 

                                                                   1994.

 

 

 

1994-ben elkészült a ketten a nyeregben (How the west was fun), és akkor az ikrek már elég híresek voltak. Ez a film a vadnyugaton játszódik, és az ikrek izgalmas kalandokba keverednek. Ekkor vállaltak mellékszereplői állást a Kis gézengúzok (Little rascals)-ban, ahol csak pár percig látni őket.

 

 

 

 

                                                                1995.

 

 

1995-ben befejeződött a Bír-Lak, sokan azt hitték, az ikreknek végük, eltűnnek  süllyesztőben, mert ez nehéz időszak volt, ugyanis ekkor váltak el a lányok szülei. Ám ez nem így lett. A lányoknak így több idejük lett, és ekkor CD-ket adtak ki, és két videofilmsorozatot is, a Your Invited To Mary-Kate and Ashley több részét is. Ebben az évben jelent meg a Kettőn áll a vásár (It takes two), ami azért Ash kedvence, mert olyan híres színészekkel dolgozhattak együkk mint Kristie Ally vagy Steve Guttenberg. Az ikrek elmondása szerint nagyon jó volt velük dolgozni.

 

 

 

 

                                                           1996-97.

 

 

Nyugodt időszak volt, az akkor már 11 éves ikerlányoknak. Ekkor készült el detektívsorozatuk utolsó része is. Pár könyvet és CD-t is kiadtak, de ezen kívül semmi több.... De!

 

 

 

 

                                                        1998.

 

 

Már sokkal izgalmasabb volt, mert a lányok 2 új CD-t is kiadtak, és elkészült az Anya kerestetik (Billboard dad) , és új sorozatuk, amely szerintem sokak számára ismerős, a 2x2 néha sok(k) (Two of a kind) ahol igazi nevükkel tünnek fel, mint Mary-Kate és Ashley Burke. Elkészült a saját zenei videofilmjük, az Our music video.

 

 

 

                                                         1999.

 

 

1999-ben felszálltak a Párizsba tartó repülőgépre, mivel ott forgatták következő filmjüket a Párosban Párizsbant (Passport to Paris). Ott a lányok már csini tiniként mutatkoztak, élindultak a kamaszút felé. Elkészült a 9. partyvideójuk a Fashion Party, és másik filmjük a Csapat csere (Switching goals) is, amelyben végre kiélvezhetik a focizás örömét. Eddig nem álltak meg.

 

A Mattel forgalomba hozta az Olsen babákat is. A lányok megirigyelhették kedvenc újságjuk, a Vogue sikereit, mivel már saját magazint is szerkeztettek ami kéthetente jelent meg. (Ezek természetesen csak Amerikába kaphatók)

 

 

                                                       2000.

 

Ezután nagy utat tettek meg, Ausztrália felé vették az irányt, hogy felvehessék az Egy szót se! (Our lips are saled)-et, ami nem csak videón, hanem DVD-n is megjelent. Filmzenét is készítettek, amelyhez segítséget nyújtott a Donger nevű zenekar is.

 

 

                                                         2001.

 

 

Ezután is csak utazgattak, most London felé vették az irányt, mert ott forgatták új filmjüket, a Ketten a slamasztikában-t (Winning London). Eközben szerepeltek a Hetedik mennyország (7th heaven) című sorozatban is, ahol érdekes módon negatív szereplőt játszottak. Divatbemutatót is rendeztek, ahol saját tervezésű ruháikat mutatták be, és állítólag óriási sikert arattak.

 

 

Ez év júniusában elkészült új sorozatuk ami Az ikrek Malibuból (So little time) címet kapta. Elmondásuk szerint ennek a forgatását még a 2x2 néha sok(k)énál is jobban élvezték. 2001 nyarának idelyén elkezdték forgatni a Bahamákon a Karibi vakációt (Holiday in the sun), Novembeben jelent meg, és az amerikai Olsen rajongók szerint ez az eddigi legjobb filmjük.

 

 

                                                            2002.

 

 

2002-ben új animált sorozatot készítettek, a Tought Cookie-t ami egy ballonkabátos csokissütiről szól, aki külömböző bűnügyeket old meg. Jó nem?? Ekkor szintén új soroztot terveztek, amelyben sajnos őket nem láthatjuk, mivel nem mint színészek, hanem mint rendezők jelennek meg.

 

Ebben az évben forgattak még filmet bőven. Ilyen például a Sweet 16. Nem ismerős a címe?? Talán mert megváltoztattk. Az Ikrtúra (Getting there) eredetileg Sweet 16-nak indult de nem tetszett nekik, így Getting there lett. Pedig az eredeti sem volt rossz.

 

 

Leforgatták még a Római ikervakációt is (When in Rome), ami természetesen Magyarországon is kapható DVD-n.

 

 

     

                                                            2003.

 

 

Ennek az évnek a fontos eseménye egy filmszerep volt, amelyet a Charlie's Angels: Full Throttle (Charlie angyalai: Teljes gázzal) című filmben kaptak. Igaz ez a szereplés csak néhány másodpercig tartott, de az igazi fanok ennek is örülnek.

 

 

 

                                                         2004.

 

Ez az év volt talán az ikrek pályafutásának legrosszabb éve, mivel ebben az évben került Mary-Kate au Utah állambeli Circque Lodge-ba (ez egy magánklinika), ahol 6 hat hetet töltött és anorexiával kezelték. Ez az esemény eléggé megrázta a családot, és az ikrek kapcsolatára is kihatott. A sajnálatos esemény után a lányok kezdek eltávolodni egymástól, egyre többször jártak külön-külön fotózásokra, interjúkra.

 

De jó dolog is volt ebben az évben! Ekkor kezde el MK a tanulmányait a New York-i University-n. Pszichológiát tanult.

 

 

 

                                                                       2005.

 

A 2005-ös évet se lehet mondani az Olsen család legboldogabb évének, hisz ebben az évben hagyta ott Mary-Kate az egyetemet és visszaköltözött Californiába, ezzel véglegeítve a döntését.

 

 

 

                                                             2006.

 

 

Ez az év már bizakodóbb. Ebben az évben lettek a Bagdley Mischka divatcég reklámarcai, és ekkor forgatták új filmjüket, a New York-i bújócskát (New York minute). Meg kell hagyni, hogy egész jól sikerült....

 

 

                                                           2007.

 

Úgy néz ki, végleg külön utakra tértek. Mary-Kate szerepet kapott a Nancy ül a fűben (Weeds) című sorozat 3. vadjában 7 epizód erejéig, és a Factory Girl-ben is, de onnan kivágták a jelenetét. Míg MK a filmekkel foglalatoskodik, addig Ashley a Dualstrarral foglalkozik. Önálló filmje nem készült.

 

 

 

                                                           2008.

 

 

Ashley Olsen ékszereket tervez, szerkeszti honlapjukat a www.mary-kateandashley.hu-t, ruhákat kreál és a Dualstarral is foglalkozik. Míg Mary-Kate újabb filmben szerepel. A The Wackness című filmet Amerikában már bemutatták, nálunk Augusztusban fogják ha minden igaz. Közös filmről szó sincs sajnos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldalmenü
Naptár
Szavazás
ki a szebb??
Ashley
Mary-Kate
mind2en szépek
nekem 1ikőjük se tetszik
nem tudom eldönteni
Diavetítő